Sotra Sportsklubb og Øygarden Fotball

Sotra Sportsklubb takker nei til tilbudet om å være med på etablering av nye Øygarden fotball

2019-08-19
Svein Olav

De siste ukene har vært preget av flere presseoppslag om planer for opprettelsen av Øygarden Fotball. En mulig sammenslåing av SSKs a-lag på herresiden med a-laget til Nest Sotra, har vært diskutert.
Samtidig har BA hatt en serie saker særlig knyttet til treneren for a-laget, Tommy Knarvik. Begge forhold har skapt usikkerhet rundt laget og et sterkt engasjement både innenfor og utenfor klubbens rekker.

Etter påtrykk fra leder av fotballgruppen, framskyndet styret sin behandling av forslaget fra Nest om å være med på etableringen av Øygarden Fotball. Arbeidsgruppen skulle opprinnelig legge fram sin innstilling i første styremøte etter ferien 29. august, men saken ble behandlet i ekstraordinært møte 13. august.

– Bakgrunnen var at fotballgruppen trenger en rask avklaring for å komme i gang med trener- og spillerkabalen for neste sesong i tillegg til å erstatte de spillere som gikk ut av troppen i sommer, sier Roald.

– Arbeidsgruppens innstilling var grundig og la til rette for en god behandling av saken. Diskusjonen i styret var god og nyansert, der konsekvenser - både positive og negative - ble belyst, forteller Cecilie. – Det faktum at fotballgruppens egen innstilling i saken var å beholde 2. divisjonslaget i egen klubb, var avgjørende for at styret til slutt falt ned på et enstemmig nei til forslaget. I tillegg la styret vekt på at planer for finansieringen av den nye satsingen, ikke forelå, fortsetter hun.

– Forslaget fra Nest gikk ut på at vi skulle legge vårt 2. divisjonslag inn i den nye klubben. Da ville øverste nivå på herresiden med blå drakt og SSK-logo spille i 5. divisjon. Det ville være lite motiverende for unge spillere i klubben og ødeleggende for den satsingen vi så vidt har begynt på, sier Roald og Joachim. – Vi har prøvd å lage en langsiktig plan med en «blå tråd» fra SSK 360, akademiet og økt satsing på trenerkompetanse i ungdomsfotballen, til et siktemål om tettere samarbeid mellom junior/rekrutt og a-laget. Dette tar tid å bygge opp, og vi er helt i startgropen. På sikt vil dette forhåpentligvis føre til at flere lokale gutter lykkes med å etablere seg på de øverste nivåene, legger Joachim til.

Beslutningen om ikke å forlenge engasjementet til Tommy Knarvik, ble tatt og formidlet allerede på forsommeren. Både hovedstyret, administrasjonen og fotballgruppen står bak denne.

– Vi ber om forståelse for at vi ikke ønsker å gå nærmere inn på denne saken, men heller vil vende blikket framover. Vi håper at a-laget fortsetter den imponerende poengfangsten utover høsten og at flest mulig av spillere og støtteapparat - som vi vet har hjertet i klubben - ønsker å bli med oss videre. Vi er allerede i kontakt med aktuelle trenerkandidater for neste sesong, og så langt har interessen vært god. Jeg merket meg også at styret signaliserte støtte til en videreføring av satsingen på samme nivå som i dag. Dette gjør meg optimistisk med tanke på fortsettelsen, avslutter Roald.

Desember

25.11.2019