Hiep går til Åsane

Det er leit å måtte meddele at vår A-lagstrener Hiep Tran har valgt å si opp sin stilling hos oss til fordel for stilling som Utviklingsansvarlig i Åsane, sier vår nye fotballeder, Ronny Ekren.
Samtidig så har vi all forståelse for at Hiep som nybakt pappa vil benytte en unik anledning til en jobb i fotballen med mindre reising.

2020-06-09
Sotrask

Hiep Tran signerte som ny trener for A-laget i november 2019, så fartstiden i Sotra Sportsklubb ble ikke så lang.

I likhet med de fleste andre klubber i Norge så ble alle våre trenere og spillere permittert når Norge stengte ned i mars i år.
Selve permitteringen har ikke påvirket valget til Hiep, men han legger ikke skjul på at hans nye livssituasjon med en 4 uker gammel baby passer dårlig med den spesielle høstsesongen som vi går i møte.

- Med en 4 uker gammel baby pluss en fireåring hjemme så vil arbeidssituasjonen som utviklingssjef i Åsane uten all reisingen - spesielt denne høsten, bli langt mer forenlig med livet som småbarnspappa, sier Hiep.

Har korona-perioden med mer tid til familien fått deg til å tenke i andre baner?

- Ja, men kun for en periode. Jeg tar nå et steg til siden som trener til fordel for en administrastiv jobb uten ansvar for et helt fotballag, men jeg vil tilbake til manesjen igjen om 2-3 år, sier han.

Det ble kun 1/2 år i Sotra Sportsklubb - rakk du å bli kjent med klubben?

- Jeg har hatt noen fine måneder på Sotra, og må si at jeg kjenner meg ikke igjen i det bildet som har vært beskrevet i media den siste tiden. Det har vært et veldig godt samarbeid med både klubb og administrasjon med gode og saklige diskusjoner. Det har vært kjekt å bli kjent med en stor og annerledes klubb, sier Hiep.

Du beskriver Sotra SK som en annerledes klubb - hva legger du i det?

- Det er mange klubber som sier at de har fokus på bredden, frafallet og den generelle fotballgleden i barne- og ungdomsfotballen, men som regel er det fokuset rundt A-laget som likevel vinner. I Sotra Sportsklubb er det annerledes. Her opplever jeg at fokuset på frafall og flest mulig lengst mulig er ekte og godt forankret i hele klubben.
Klubben står veldig sterkt i den retningen som er valgt, og jeg får det samme svaret om jeg snakker med fotballleder, styrelder eller administrasjon. Innspill som går på tvers av klubbens valgte retning preller av, og det er noe av det jeg liker best med klubben. I Sotra får foreldre solid støtte på toppnivå for sine tanker om breddefotballen, mens i andre klubber blir de stående mer alene.

Har du opplevd klubbens valgte retning som en utfordring i A-lagsarbeidet?

- Nei, det er kun snakk om å tilpasse arbeidet og ikke minst det å være lojal med klubben. Det vil alltid være noen som er uenig en klubbs strategi, men jeg mener at det er bedre at de få dette gjelder heller finner seg en annen klubb enn å opptre illjojalt internt, avslutter Hiep.

Nyvalgt fotballeder, Ronny Ekren fikk en tøff start på oppgaven sin, men tar det hele som en utfordring  og er allerede i gang med å finne en passende erstatter.

- Vi håper å ha på plass en løsning så raskt som mulig, og vi skal holde en tett og god dialog med spillerne i hele prosessen, sier Ronny Ekren, og legger til at han på vegne av hele klubben vil takke Hiep for tiden han har vært her, og ønsker han lykke til med nye utfordringer i Åsane.

Desember

17.09.2020