Hva gjør en lagleder for et lag i PostNord-ligaen?

Da sesongen skulle til å starte, stod vårt A-lag herrer uten lagleder, og da dukket en kar som skulle vise seg å være uvurderlig opp; Roy Inge Pettersen. Den tidligere daglige lederen i Fyllingen ville hjelpe. Vi tok en prat med Roy.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

2021-01-11

Aller først, hvem er Roy Pettersen?

-Fotballidiot på 45 år, to barn og lykkelig gift. Sover på Askøy.

Har jobbet med frivillighet og etter hvert  100% stilling i fotball. Som trener, assistent-trener, lagleder, materialforvalter, arrangementsansvarlig og daglig Leder.

Etter lang tid innenfor fotballen, blant annet som daglig Leder i FK Fyllingsdalen, hva gjorde at du ville være med på prosjektet på Sotra?

-Som daglig leder i FK Fyllingsdalen jobbet jeg til tider 60 timers uker, 50 uker i året, noe som gjorde det til en heller uoverkommelig situasjon over tid. Jeg sa opp stillingen min der for ca 1 år siden, og tok en periode fri.

Sotra er en klubb som står for mye av det jeg liker med både spill og drift innen fotball, og viste som klubb våren 2020 at de var i en utviklingsfase på mange områder.

Det som trigget meg mest var situasjonen der laget var satt i en situasjon der både media og andre klubber ikke så noe annet utfall enn nedrykk til 3.div. Det å gå inn som lagleder på det tidspunktet var for meg det mest spennende på lang tid.

Om jeg kunne bidra med noe for å motbevise forhåndsdømmingen, og hjelpe klubb og lag med det, så er vel det hovedgrunnen for min tilstedeværelse der. Jeg kjente også til en del av spillerne fra før. Det og knytte nye bekjentskaper i både klubb og spillergruppe var også en viktig faktor for meg.

Kan du fortelle litt  om dine oppgaver rundt laget?

-Jeg har vel aldri vært rundt et lag der trenerteamet og øvrige har samarbeidet mer rundt de mange oppgavene som kreves i 2.div enn det vi gjør. Dette er nok en av våre styrker som igjen gjør at vi fungerer utmerket sammen, både som lag og klubb.  Oppgaveområder som mat, klær, transport, FIKS, rapportering til NFF, spillerlogistikk, arrangement hjemme/bortelag, medisinsk, marked/sponsor og annet rundt treninger og kamper kan nevnes. Jeg er vel den fra teamet som er mest i spillergarderoben.

Hvordan opplevde du sesongen 2020?

-Sesongen 2020 ble jo meget spesiell og amputert ifm covid19. Vi hadde en heller slank spillerstall, og inngangen til den korte sesongen med få kamper var derfor spennende. Etter spillergruppen var så komplett som den kunne bli på det tidspunktet, viste laget fra første kamp at de ikke lot seg plukke på nesen. Vi gjorde noen gode kamper i starten, noe som viste seg å være svært viktig mot slutten av sesongen, der vi tok en svært fortjent 7.plass på tabellen. Det utløste et sluttspill mot gode lag, og forlenget det heller korte fotballåret 2020 i utgangspunktet var. Siste serierunde der vi skulle møte Fløy-Flekkerøy ble avlyst, og der forsvant vår gode sjanse til 6.plassen på tabellen. Vi la i 2020 uansett et meget godt grunnlag for en god sesong i år.

Hva vil du trekke frem som årets høydepunkt i 2020?

Med dette teamet og denne spillergruppen har det vært mange stunder som bør trekkes frem, men høydepunktet må ha vært kampen borte mot RBK2 10.august. Det står 1-1 etter 90.min og PC setter inn 1-2 på overtid. Da gikk det en kule varmt.  Ellers skal det også sies at det å komme inn i en klubb som Sotra SK har vært et eventyr.

Hvordan tror du 2021 sesongen blir for alle som er glad i Sotra?

-Jeg tror, og håper at den blir litt mer som normalen. Tidligere seriestart, full tribune med de flotte Sotra-supporterne som finnes her, og selvsagt et aldri så lite lokaloppgjør på øyen (om Divisjonsforeningen vil det sånn). Sotra SK er en klubb som satser mye på egenutviklede spillere, og jeg håper vi kan levere en tyngde av lokale spillere på Straume stadion med venner og familie på tribunen.  For her i vest, spiller vi fotball hele året!

Foto:Trond Gausemel, Hordalandsfotball