VIKTIG INFO OM OPPHOLD I IDRETTSPARKEN!!

Vi står foran en utfordrende høst der vi hører om økt smitte i landet samtidig som vi skal sette igang økt aktivitet i idretten.

Sotra Sportsklubb har laget en detaljert veileder for bruk av anlegget under trening. Det vil i løpet av neste uke komme en tilsvarende veileder for kamper og konkurranser.

2020-08-06
Sotra SK

Det siste vi ønsker er en ny nedstengning av samfunnet. Sotra Sportsklubb tar et naturlig ansvar for våre egne aktiviteter i Straume Idrettspark og innfører derfor noen enkle og  tydelige retningslinjer som gjelder ALLE som har tenkt seg til Idrettsparken.

Vi oppfordrer alle våre trenere, medlemmer, foreldre og foresatte om å sette seg godt inn i retningslinjene - og overholde disse etter beste evne.
HUSK; Det er lov å si fra til den det gjelder om du ser noen som ikke følger retningslinjene!

Pandemi-legevakten

Fra 15.august vil Pandemilegevakten være stasjonert i garasjen i Turnhallen. Dette vil bedre arbeidsforholdene for de ansatte i legevakten kombinert med at teststasjonen ikke lenger vil være i konflikt med annen aktivitet i Idrettsparken.

Garasjen vil derfor være stengt for all parkering inntil videre.

Garderobene

Alle våre garderober i alle bygg vil inntil videre være stengt under treninger (gjelder ikke våre A-lag i fotball og håndball)

Hele garderobegangen under fotballhallen er stengt med unntak av de som skal hente utstyr i utstyrsrommene og våre A-lag.

Garderobene vil bli tilgjengelig under kamper, men da med oppfølgingstiltak fra trenere/lagledere (retningslinjer kommer neste uke)

Foreldre

Vi oppfordrer alle foreldre om å oppholde seg minst mulig i Idrettsparken under treningene.
Det er klare regler for hvor mange som kan oppholde seg på et anlegg (se mer lenger nede i saken), og dette antallet ønsker vi å forbeholde alle våre medlemmer som kommer for å trene.

Det vil fra 12.08 være forbudt for foreldre å oppholde seg;

• - på tribunene i Sotra Arena og i turnhallen
  • - på alle spilleflater i Sotra Arena og aktivitetsflater i turnhallen.
  • - på kunstgresset på fotballbanene
  • - i hele fotballhallen

Forbudene gjelder ikke oppstartslag for 6-åringer. Disse kan ha med èn foresatt.

Soner hvor foreldre kan oppholde seg - med 1 meters mellomrom;

• På utsiden av hele fotballhallen
  • På tribunen på Stadion
  • På utsiden av turnhallen (langs fotballbanene)

Det er både lov og mulighet til å kjøpe mat og kaffe i våre kafeer, men vi oppfordrer alle til å være nøye med 1-meters avstandsregel.
Om det blir mye folk i kafeene så vil våre vakter oppfordre til å trekke ut.

Utstyrsrom i fotballhallen og Sotra Arena

Utstyrsrommene vil bli tilgjengelig fra onsdag 12.august.

Det er kun trener/lagleder (max 2 voksne personer) som har lov å bruke utstyrsrommene.
Dvs. at det er ikke lov å be utøverne om å hente/bringe utstyr til og fra utstyrsrommene (vi vil ha færrest mulig hender på dørhåndtak o.l.)

"trafikk" mellom byggene og til/fra byggene.

Det er lov til å ha max 200 personer pr. anlegg.
Sotra Sportsklubb definerer hele fotballanlegget som ett anlegg (i tråd med NFF sine retningslinjer), Sotra Arena som ett anlegg, og turnhallen som ett anlegg.

For å kunne tilfredsstille definisjonen om ett anlegg må vi derfor stenge gangbroen mellom turnhallen og Sotra Arena og tunnellen mellom Sotra Arena og fotballgarderobene.

Vi oppfordrer alle (trenere, utøvere, foreldre m.m.) om å unngå å bevege seg mellom anleggene.

Det vil bli "enveisgåing" i en rekke dører på anlegget. Utgang fra Sotra Arena vil f.eks. være dør 5 (mot turnhallen).
Utgang fra fotballhallen vil være ved den store kjøreporten.

Alle dører vil være godt merket.

Gjennomføring av treninger

• Alle våre garderober er foreløpig stengt i forbindelse med treninger. Garderobene vil åpnes for bruk under kamper.
  • Det er klare begrensninger på hvor mange personer som kan oppholde seg i Idrettsparken.
    Klubben oppfordrer derfor alle foreldre/foresatte om å ikke oppholde seg i Idrettsparken under barnas trening.
  • Vær nøye med vask av alt treningsutstyr etter hver trening.
  • Fotballhallen; Den blå døren er KUN inngang. Utgang er på høyre side av den store rulleporten (merket med UTGANG).
  • Sotra Arena; Utøvere som skal på trening på bane 1 og 2 benytter Hovedinngangen  TIL trening og dør 5 (v/turnhallen) ETTER trening (ut av hallen).
    Utøvere på trening på bane 3 benytter Hovedinngangen også etter trening (ut av hallen).
  • Turnhallen; Utøverne benytter utgangsdøren v/heisen ETTER trening og inngangsdør midt på bygget FØR  trening (ut av hallen).
  • HUSK! Det er KUN på banen at vi får lov å fravike 1-meters regelen. Ellers på anlegget SKAL vi ha 1 meter mellom oss.

Håndhygiene

Vær nøye med egen håndhygiene i Idrettsparken. Det er mange dørhåndtak, felles utstyr etc. som berøres av mange hender.

Klubben har egen antibac (blå flasker) som er klorbasert. Trenere som ønsker å ha med antibac på treningsfeltet kan henvende seg til kontoret for utlevering.

Turn & Dans

For individuelle treninger gjelder fortsatt klubbens retningslinjer som ble sendt ut i juli;

• Treninger for utøvere t.o.m. 19 år kan utøves uten 1-meters regelen.
  • Trener kan hjelpe med sikring på apparater, men kroppskontakt bør unngås.
  • Utøvere som ikke føler seg 100% frisk skal IKKE oppholde seg i hallen.
    Dette skyldes bl.a. at en del fastmonterte apparater er vanskelig å rengjøre.
  • Det er ekstra strenge rutiner knyttet til håndvask både før og etter trening.
  • Innenfor en treningsgruppe er det lov å rotere i apparetene.
  • Utøvere SKAL ha egen boks med magnesium. Dette må den enkelte utøver selv kjøpe og oppbevare.
  • Det er ekstra strenge tiltak for gjenglemte klær og håndklær. Dette må ikke forekomme, så hver enkelt utøver må være ekstra oppmerksom på egne klær og utstyr som drikkeflasker m.m.

04.09.2020
Sotra SK idrettsskole - oppstart uke 36 (to grupper)

Sotra Arena, Turnhall, Fotballhall, fotballbaner mm

17.09.2020