Klubbøkonomi

Selv om idrettene våre så smått starter opp igjen så vil klubben fremdeles være i en form for unntakstilstand.

Sotra Sportsklubb har ikke fått hverken statlig eller kommunal hjelp med økonomien, og med et stort idrettsanlegg å drifte så vil det ta tid å komme tilbake til normalen.

2020-05-05
Sotrask

For Sotra Sportsklubb sin del så betyr manglende økonomisk støtte at vi må fortsette å drifte klubben med en betydelig redusert kapasitet.
Våre ansatte er fortsatt permittert, og slik vil det fortsatt være inntil vi ser en lysning i økonomien.

Straks det ble kjent at vi måtte kansellere messene våre, så ble det iverksatt en rekke sparetiltak.
Uten messer taper klubben ca. 6,5 mill - penger som skulle vært brukt på anlegg og idrett.
I tillegg opplever vi en reduksjon i kontingentinnbetalingene.

Alle ansatte ble permittert, og alle kostnader ble gjennomgått og stoppet om mulig.

Mange kostnader stopper imidlertid ikke opp. Vi har fremdeles et anlegg som krever betaling av renter, strøm, forsikringer og nødvendig vedlikehold, og idrettskretsene skal fortsatt ha påmeldingsavgiftene betalt for at vi skal kunne drive idrettene våre innunder NIF og særidrettenes paraplyer.

Klubben har gjennom tiltakene spart inn mye av de tapte inntektene, men dessverre ikke i nærheten av hele summen.
Våre ansatte har tatt en stor del av "regningen" i form av permitteringer, så vi håper at vi snart kan ta våre ansatte tilbake i jobb.

Klubbdriften

Når de fleste av våre ansatte i administrasjonen og i idrettene våre er permittert så vil det også merkes på den daglige klubbdriften.
Vaktholdet skal planlegges, treningstider skal settes opp, og utstyr skal vedlikeholdes og skiftes ut.

Når idrettene nå får starte med en organisert trening igjen, så blir det derfor innenfor de rammene som klubben kan klare å organisere.
Vi er også helt avhengig av at alle våre trenere og lagledere følger opp egne rutiner i denne perioden, og samtidig har forståelse for at klubben ikke har kapasitet til de oppgavene som vi ellers utfører på vegne av våre lag og medlemmer.

Vi ønsker å få våre ansatte tilbake i jobb så fort som mulig, men vi innser at selv med en krisepakke så ville vi neppe fått dekket alle inntektene som messene våre representerer.
Det vil derfor ta tid, og i perioden med permitteringer så er det en del ting vi ikke kan hjelpe med, eller vil bruke lengre tid enn normalt.

• Innkjøp av utstyr er stoppet. (is og tape må lagene holde seg med selv, men uten kamper og kamptrening så er forhåpentligvis også behovet lite)
  • Refusjon av kostnader.
  • Påmelding til cuper el.l. (...lite å melde seg på om dagen)
  • Oppfølging på banen.

Krisepakkene

Så langt har det kommet 2 krisepakker fra Regjeringen som skal hjelpe næringsliv og organisasjoner i disse krisetidene.
For Sotra Sportsklubb er det liten hjelp å få i pakkene siden vi havner mellom de berømmelige to stolene i begge pakkene.

Krisepakken fra regjeringen til idrett og kultur er laget slik at det kun er klubber og organisasjoner som har tapte billett og deltakerinnteker som får hjelp.
Dvs. at store arrangementer som Birkebeineren, Holmenkollen og Skarverennet får betydelige summer i kompensasjon, mens idrettsarrangementer som først og fremst får inntjening på kiosksalg, dugnad og leieinntekter får ingenting.

Det knytter seg stor spenning til en ny "pakke" som skal presenteres senest 12.mai. Vi har spilt inn hvordan dagens pakke slår ut for oss, og håper naturligvis at dette er tatt med i arbeidet med nye kriterier.

02.10.2020
Barnehåndballfestivalen 2020