SMITTEVERNREGLER FOR FOTBALL

Klubbens smittevernregler gjelder for alle våre idretter.

I tillegg til klubbens retningslinjer så har fotballgruppen utarbeidet presiseringer og tillegg for våre fotballag.
Det er spesielt viktig at våre fotballtrenere setter seg fortløpende inn i reglene.

2020-09-10
Ronny

SMITTEVERN OG VARSLINGSRUTINER

Pr. 08.09.2020

Overordnede smittevernregler for Sotra Sportsklubb Fotball / Straume Idrettspark:

TRENINGER
  • - Nærkontakt-idrett er kun lov opp t.o.m. 19 år og i toppfotballen.
  • For all øvrig senioridrett er det kun lov med trening som overholder 1-meter-regelen. Ingen kamper/konkurranser.
  • Det er ikke lov å bruke garderobene i Straume Idrettspark.
  • Utstyrsboder skal kun betjenes av lagleder eller trener.
  • I hallene og på banene er det kun spillere og trenere som har lov å oppholde seg –
  • Det er kun de lag som har tildelt treningstid som skal oppholde seg på banen ute og i hall. Lag kan ikke benytte fotballhallen dersom det ikke er tildelt tid der.
  • Trener/lagleder skal registrere hvilke spillere som er på trening i Spond
  • Følg anvisninger for inngangsdører og utgangsdører. Trenerne må hjelpe til med å informere.

KAMPER

Kampvert

Alle lag som gjennomfører kamper skal ha en kampvert. Dette er et krav fra NFF

• Kampvert har som ansvar å påse at kampen gjennomføres etter gjeldende rammer og bestemmelser.
  • Kampvert skal sørge for at alle tilskuere er registrert, og at det holdes 1m avstand utenfor banen.
  • Kort til kampvertene som inneholder QR-koder til alle tilskuerområder. Disse er tilgjengelig i hovedvakten fra og med fredag 11.09.2020
  • Kort skal leveres tilbake etter kamp.

Barnefotball

Før hjemmekamp skal lagleder opprette kontakt med motstander. Her skal dere gi informasjon om hva de skal forholde seg til.

Dette skal inneholde:

• Motstander skal levere en ferdig utfylt liste over spillere og trenere/lagledere som er med på kamp. Denne må lagleder oppbevare i 10 dager, og skal slette etter dette.
  • Opplys om at publikum ikke skal oppholde seg på kunstgresset, og at de skal registrere seg ved ankomst. Det henger plakater med instruksjoner rundt på området.

Eget lag trenere og støtteapparat samt kampvert skal være registrert i Spond, og egne tilskuere skal informeres om at de skal registrere seg i klubbens smittevern-app ved ankomst til Straume Idrettspark, og at det er ikke tillatt å oppholde seg på kunstgresset.

Ungdomsfotball

Dette skal inneholde:

• Motstander skal legge inn spillere og trenere mm i FIKS før kamp.

Eget lag trenere og støtteapparat samt kampvert skal være registrert i FIKS, og egne tilskuere skal informeres om at de skal registrere seg i klubbens smittevern-app (I`m here) ved ankomst til Straume Idrettspark og at det er ikke tillatt å oppholde seg på kunstgresset.

Fotballgarderober
  • Ungdomslag (13-19 år) får bruke garderober under kamp, og må bestilles hos klubbkontoret (post@sotrask.no)  senest 2 dager før kamp. Det er ikke lov å bruke garderober uten reservasjon i forkant!
  • Alle lag skal rengjøre egen garderobe etter kamp. Hjemmelagets trener/lagleder skal sjekke bortelaget- og eget lags garderober etter bruk. Se instruksjon i garderobene.

MØTER
  • Alle møter skal holdes i møterom der 1-metrs regelen kan overholdes. Dette gjelder også lags-møter (det er kun på banen at unntaket fra 1-metrs regelen gjelder)
  • Maks deltakere; 200 personer.  OBS!!  Dette er også maks antall i hvert idrettsanlegg. Dvs at dersom det skal være et møte i Sotra Arena med opp til 200 personer så må all annen aktivitet avlyses.
  • Alle møtedeltakere skal være registrert i «I`m here».

STRAUME IDRETTSPARK
  • Alle foreldre, familiemedlemmer etc. som oppholder seg i Straume Idrettspark skal registrere seg i «I`m here».
  • Det er ikke lov for foreldre/publikum å oppholde seg i hallene eller på banene med unntak av;
    • Kafeen i Sotra Arena
    • Kafeen i turnhallen
    • Tribunen på Stadion
    • Takoverbygget ved turnhallen
    • Garderobetaket ved fotballhallen

Toaletter;

• Alle toaletter i garderobene er stengt
  • Toalett i fotballhallen er åpent
  • Toalettene i turnhallen er åpen
  • Toalettene i Sotra Arena er åpen.

ANSVARLIGE
  • Daglig leder har overordnet ansvar for klubbens felles smittevernregler og varslingsrutiner
  • Gruppelederne (eller den de delegerer oppgaven til) er ansvarlig for å holde seg oppdatert i gjeldende smittevernregler for sin idrett, samt formidle dette til gruppens medlemmer.

VARSLING

Om du blir smittet og har vært i Straume Idrettspark inntil 2 dager før du merket symptomer så skal du varsle klubbkontoret; klubbkontoret 99 38 88 88 Tast 4, og oppgi hvor og når du var på anlegget.

Klubbkontoret vil varsle;

• Idrettsgruppens smittevern-ansvarlige
    • Dersom det er krav fra f.eks. idrettens særforbund om at disse skal varsles så skal gruppens smittevern-ansvarlige utføre dette.
    • Utover dette skal gruppens smittevern-ansvarlige ikke gjøre noe mer før ved eventuell forespørsel fra klubbkontoret.
  • Kommunens smittevernlege / kommunens sporingsgruppe.
  • I`m here
  • Styreleder